Sloop premie!

Door Gumball op zaterdag 13 juni 2009 15:15 - Reacties (20)
Categorie: Auto's, Views: 6.758

Allereerst, dit is mijn eerste blog!

Afelopen week heb ik eens bekeken wat mijn auto moet opbrengen met de sloop premie regeling. op www.berekenjeslooppremie.nl zag ik verbaasd dat mijn 19 jaar oude Toyota Startlet 1.3XLi Friend, (150 ton gelopen) aangeschaft voor 800 eurotjes, nu 200 euro meer waard is!
Helaas zitten er natuurlijk voorwaarden aan, zo moet ik een auto kopen van bouwjaar 2001 of later en moet die koop gebeuren bij een erkende RDW dealer.
Ik zit nu dus in dubio. 1000 euro krijg ik nooit als ik haar verkoop of inruil, maar ik moet er wel een bak met geld bijleggen om een nieuwere te kopen. En om eerlijk te zijn rijdt ze nog heerlijk!
Mijn budget is ongeveer 2500 euro, plus 1000 euro van de premie.
Als opvolger had ik een Peugeot 306 in gedachten, echter deze zijn schaars en vaak nog te duur.
Moeilijk moeilijk moeilijk dus. Mocht er nog iemand zijn met een goede tip, ik hoor ’t graag!

http://www.gumballonline.nl/starlet.JPG

Volgende: Tandarts praktijken 06-'09 Tandarts praktijken

Reacties


Door Tweakers user robrt, zaterdag 13 juni 2009 15:24

Een leuke Alfa 147?
Klik

Autotrader resultaten > 2001 < 3500 EUR: klik :)

Maar moet zeggen dat je Starlet er nog leuk op staat! Aan de ene kant zonde om maar 'op te geven' omdat het economisch niet meer rendabel is natuurlijk .. :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2009 15:26]


Door Tweakers user Gojira, zaterdag 13 juni 2009 15:25

Hmm, geen goede tips hier, sorry. Ik moet wel zeggen dat er veel auto's (via Marktplaats e.d.) te koop zijn voor onder de ¤1000-- of die beter zijn dan uw huidige auto laat ik even in het midden. Misschien kunt u op zoek gaan naar een beter auto voor ¤1000? :)

@Rob..: Mooie wagen voor het geld. :D

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2009 15:26]


Door Tweakers user Gojira, zaterdag 13 juni 2009 15:27

Ah, ik had "Helaas zitten er natuurlijk voorwaarden aan, zo moet ik een auto kopen van bouwjaar 2001 of later en moet die koop gebeuren bij een erkende RDW dealer." over het hoofd gezien, sorry. Dat word het erg moeilijk voor ¤1000. 8)7

EDIT: Helaas kon ik de vorige post niet aanpassen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2009 15:28]


Door Tweakers user Gumball, zaterdag 13 juni 2009 15:28

Die Alfa is zeker mooi, alleen, te duur, teveel kilometers.

En een betere auto voor 1000 euro vindt ik niet. Zeker niet gezien de staat van mijn auto. Smaken verschillen misschien, maar mijn Starlet is redelijk mooi (spoilertje, velgen) en 75 PK (bij 750 kilo).

Door Tweakers user Oviparous, zaterdag 13 juni 2009 15:46

Hier een Daihatsu Charade (Eigenlijk dezelfde auto als jouw Starlet mbt chassis en motor, hoewel 6 jaar nieuwer). Tenzij je behoefte hebt aan een luxere auto en bereid bent daarvoor te betalen vindt je geen voordeliger auto om te rijden, hier wordt ie gewoon afgereden de komende jaren. Wegenbelasting, verbruik en onderhoudskosten zijn dusdanig laag dat ik niets beters kan vinden voor die paar duizend kilometer per jaar die ik rijd, en waar ik dus ook niet veel geld voor over heb. Hoewel 1000 euro slooppremie gunstig klinkt is het nog altijd voordeliger om gewoon met deze auto door te rijden...

Door Tweakers user Barres B., zaterdag 13 juni 2009 15:55

ik ben met Oviparous. Je zal dan alleen een andere auto kopen omdat er 1000 euro voor kunt krijgen. Maar van die 2500 die je nu hebt kun je nog tijden met deze rond rijden, en die ziet er op de foto nog goed uit. Ook wordt alles duurder bij een nieuwe auto: wegenbelasting, verzekering. Die slooppremie ziet er aantrekkelijk uit, maar lijkt mij in jouw geval niet voordeliger.

En ik zie niet echt een vervanging voor die prijs die lijkt op een peugeot 306. Het zijn voornamelijk alto's en fiat 500's. Of opa en oma autootjes.

Door Tweakers user Giant87, zaterdag 13 juni 2009 16:41

Zit zelf ook een beetje in dubio, heb een Suzuki Swift 1.0 GLS san francisco uit '95 met 128.000km op de teller. Rijdt ook nog prima maar ik heb het gevoel dat ik binnenkort bij de keuring kosten ga maken (nieuwe radiateur, koppeling voelt ook wat vaag en de einddemper is inmiddels zonder dempings wol 8))

Maar ook ik heb niet heel veel geld over/beschikbaar voor een nieuwe auto..

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 juni 2009 16:41]


Door Tweakers user swtimmer, zaterdag 13 juni 2009 17:01

@Giant87

met een nieuwere auto krijg je ook gewoon onderhoud. Dus of jij moet nu je halve auto moeten vernieuw (waarna je wel weet dat dat gebeurt is en weer tig jaar goed is!) anders is het vaak alleen maar duurder!

Door Roy, zaterdag 13 juni 2009 18:53

Een mooie Daihatsu Charade :) ze zijn er ook met ruim 90pk onder de motorkap volgensmij.
Die dingen zijn ontzettend sterk en roestvast.

Door Roy, zaterdag 13 juni 2009 18:55

Ik mis de edit functie :'(

Rijd zelf een Fiat Punto uit 1997. 55 pk 1.1 liter :D iedereen lacht me uit, maar hij heeft al ruim 233.000 gelopen en elke APK worden er alleen wat rubbertjes en andere dingen vervangen omdat er gewoon niks kapot is :D (al verwacht ik binnenkort dat de twee wiellagers voor vervangen moeten worden)

Door Tweakers user Tsurany, zaterdag 13 juni 2009 21:50

Ik zou doorrijden tot de volgende grote uitgave zoals reparatie. Ik zie je geen reden noemen op de auto te vervangen. Is het nu omdat je veel kan vangen met de slooppremie en daarom verrast bent of wil je echt een nieuwe? Die slooppremie is er nog wel even, kan je ondertussen of sparen of de auto afrijden. Gewoon net zo lang blijven rijden tot hij bij een keuring veel reparatie kosten nodig heeft. Nieuwere auto zal zeer waarschijnlijk toch meer per maand gaan kosten. En zoals je zelf zegt, tis nog een leuk ding ook.

Door Tweakers user MetalMike, zaterdag 13 juni 2009 21:54

Toyota Startlet 1.3XLi Friend, (150 ton gelopen) aangeschaft voor 800 eurotjes
Hij heeft al 15.000.000 kilometer gelopen? _/-\o_ Waarschijnlijk bedoel je anderhalve ton. Bij kilometers en euro's rekenen we 100.000 = 1ton, bij gewicht 1000 = 1ton :+

Door Tweakers user Giant87, zaterdag 13 juni 2009 22:54

@swtimmer, ik denk dat je gelijk hebt!

@Tsurany, nieuwe kleine auto's heb je nu veel zonder bpm omdat ze zo zuinig zijn, dat is toch best gunstig!

Door Tweakers user _Eend_, zondag 14 juni 2009 15:46

Als de slooppremie de enige reden is om hem weg te doen vind ik het zonde. Hij rijd nog goed, ziet er nog goed uit (en zeker voor een rode auto) en met de volgende auto heb je misschien niet zoveel "geluk".

Door Tweakers user Emiel1984, zondag 14 juni 2009 16:32

Ik was pas aan het kijken of mijn oude Civic nog bestond. Op RDW was de kentekenplaat (helaas) niet meer geregistreerd. Best jammer als ik er zo over nadenk. De auto was goedkoop in alles en was in vrij goede conditie. Persoonlijk snap ik de slooppremie totaal niet. Er zijn nog best wat auto's die zuiniger of net zo zuinig zijn als een nieuwere auto. Een aantal zijn zelf in een betere staat en daarbij is het zonde om de auto te slopen. Persoonlijk zou ik eerder een koper zoeken voor je auto dan gebruik te maken van de sloopregeling. Voor jouw auto kan je volgens mij (indien technisch in orde) nog best wel 1200 tot 1500 euro vragen. Veel mensen hebben nog namelijk steeds het geld niet om een auto te kopen die jonger is dan 2001. Denk bijvoorbeeld aan mensen die net hun rijbewijs hebben gehaalt...

Door Tweakers user Gumball, dinsdag 16 juni 2009 10:08

Van de week naar een garage geweest voor m'n vaders auto. Toen direct even naar de uitlaat van mijn Starlet laten kijken. Deze is compleet verroest en moet worden vervangen (~300¤)
Toch, ik denk dat ik er vanaf zie, die slooppremie. Een betere auto is gewoon té duur.

Door Tweakers user bulle bas, donderdag 25 juni 2009 19:05

Haha gumbal, nu kom ik nog eens, speciaal om jou te pesten. :)

Hier zie je meteen het nut van correcte samenstellingen: ze zorgen ervoor dat ze betekenen wat je wilt dat ze betekenen.
In dit artikel heb je het over een premie die gesloopt wordt.

«sloop premie regeling»
Dit had nu ook weer niet gehoeven van mij ;(

Verder zie ik uit naar je vervolgblog, want nu wordt het spannend. }> ;)

Door Menzo, zaterdag 27 maart 2010 15:30

Hoi allemaal,

Ik heb een auto die in aanmerking komt voor de sloopregeling, ik heb op dit moment geen behoefte aan een andere auto. Is er iemand die een andere auto bij de dealer wil kopen vanaf 2001? Scheelt je zo 350 euro!

mail: menzomenzo@hotmail.com


Door Yvette, donderdag 28 februari 2013 10:45

Bereken je premie op www.finion.nl, erg handig en snel!

Reageren is niet meer mogelijk